top of page

Deelnemers

We zien nog steeds dat er veel mensen zijn die heel graag willen starten met ondernemen, maar het lastig vinden om dat alleen op te pakken. Stichting Meraki is ontstaan uit twee projecten die in 2016 zijn gestart. Iedereen met een bijstandsuitkering en de droom om ondernemer te worden, kan bij ons terecht. Tegelijk bieden wij ook re-integratieplekken. Wil jij graag aan de slag in loondienst, maar weet je nog niet wat je wilt doen, is je taal of je kennis van de Nederlandse wet- en regelgeving nog niet optimaal, ook dan kun je bij ons terecht. Iedereen die bij Meraki komt, is er klaar voor zijn of haar leven te veranderen. Niemand is verplicht en iedereen is er omdat hij of zij dat graag wil. Geldt dat ook voor jou, dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan een groep inspirerende en gemotiveerde mensen met de wens hun leven vorm te geven op een manier die bij hen past.

Natalie5_edited_edited_edited.png

Natalie Gallicola, directeur van de Stichting Meraki:

 Meraki is mijn droom, ik help je jouw droom te laten uitkomen… Mijn droom is niet jouw droom: ik zet niet jouw bedrijf op. Wil jij jouw droom werkelijkheid laten worden en wil je daarvoor hard werken,

dan ben je bij Meraki op het juiste adres.

Ontmoet onze ondernemers

348601161_114863925007590_3947349177604797880_n.jpg

 Catering 

IMG-20220305-WA0013.jpg

Fotograaf/Virtual Assistente

Picsart_22-12-02_21-10-28-547.jpg

 Schoonheidsspecialist 

 Permanente Make up & pedicure 

DSC06089.JPG

Soul coach en Healer

Kapsalon Kapper

Zarifa

Dames kapper

Stichting Meraki – voor ondernemers

De eerste vraag die bijna altijd gesteld wordt gaat over geld: krijg ik een investering en hoeveel mag ik houden van wat ik verdien? Helaas, wij geven geen investering, de gemeente ook niet, dus je moet eerst geld verdienen om het te kunnen uitgeven. Dat betekent groot dromen en klein beginnen. De tweede vraag, je inkomsten: als je een uitkering hebt, dan wordt alles dat je verdient verrekend met de uitkering. Bij Stichting Meraki mag je 40% van je inkomsten uitgeven aan je opdracht. De winst van 60% mag je sparen en investeren in je bedrijf, dus om spullen aan te schaffen die jij nodig hebt. Los daarvan betaal je, pas als je omzet maakt, € 50 per maand als bijdrage aan de kosten voor de aansprakelijkheidsverzekering; de boekhouder; kantoorartikelen; consumpties. Wij kunnen de winst nooit uitkeren. Het is dus belangrijk dat jij zelf nadenkt over spullen of opleidingen die jij nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. Door deelname aan Meraki, ben je een cursist of stagiaire bij onze stichting. Deze staat ingeschreven bij de Kvk, dus je hoeft jezelf niet direct in te schrijven. Dat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor de belastingaangiftes, de administratie en de verzekering. Wij hebben een locatie waar je kunt starten, hier kun je samenwerken met andere ondernemers, iedereen is ongeveer vier dagen per week op kantoor om aan zijn bedrijf te werken, aan de marketing, het zoeken van klanten, het maken van een website en er zijn collega’s die je kunnen helpen met je administratie. In drie maanden leer je een eenvoudig ondernemersplan schrijven, waarmee je binnen korte tijd kunt starten met je bedrijf. Je krijgt trainingen waardoor je ieder onderwerp van je plan zelf kunt invullen. Het is de bedoeling dat je binnen drie maanden ook zult starten met het maken van omzet, dus je product of dienst verkoopt. Je begrijpt dus dat het belangrijk is dat je direct kunt starten en niet eerst nog opleidingen moet doen, of eerst veel geld moet hebben om te kunnen starten.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Wat wij bij Meraki belangrijk vinden is dat niemand in de problemen komt door het starten met een onderneming. Je moet eigenlijk morgen kunnen starten, maar ook overmorgen kunnen stoppen. Geen schulden of verplichtingen overhouden. Om je basis in stand te houden is het dus belangrijk dat je een zeker inkomen hebt. Daarom gaan we altijd op zoek naar een parttime baan samen met jou, zodat je zeker weet dat al je vaste kosten gedekt zijn als je ziek bent of vakantie hebt. Gedurende 3 maanden krijg je iedere week training gericht op het schrijven van je plan en daarnaast leer je administratie; boekhouding; marketing; social media; maar ook wie ben je echt, wat is je kracht en wat is je drijfveer? Een zzp is zijn dienst of product, dus empowerment en assertiviteit zijn enorm belangrijk. Verder krijg je individuele coaching, waarin je gericht advies krijgt over jouw situatie en de dingen waar jij tegenaan loopt. Bij ons op kantoor werk je samen met de andere ondernemers, iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en daardoor kan iedereen elkaar ondersteunen en inspireren. We doen dit samen, Meraki helpt jou en jij helpt Meraki. Als je het alleen kon of zou willen, dan had je je bedrijf al…

Wat wij verwachten?

Het belangrijkste is motivatie! Niet je ervaring, niet je ondernemersvaardigheden, maar je passie. Wil jij echt je eigen bedrijf opzetten? Een bedrijf is hard werken en vooral zelf overal de verantwoordelijkheid voor nemen. Wij leren je hoe je de zakelijke kant goed oppakt, dat moet je ook willen doen. Je leert van alles over ondernemen, maar je moet het wel zelf doen. Meraki zoekt jouw klanten niet, we kunnen je wel helpen te ontdekken wie je klanten zijn en hoe je die bereikt. Tegelijk ben je lid van een team, samen zorgen we dat Meraki succesvol is, ook door jouw inzet en jouw bedrijf. Als jij succesvol bent, is Meraki dat ook. Ben je bereid om afspraken na te komen, ben je bereid om de lessen te volgen en ben je bereid om samen te werken? Doe je mee als we een markt organiseren, of een grote opdracht krijgen. Voel je je verantwoordelijk voor ons pand, neem je je taken serieus: samen schoonmaken, aanwezig zijn op je vaste dagen. Ben jij een lid van ons team? Net als met een normale werkgever verwachten we dat je afspraken nakomt, dat je afbelt als je ziek bent en dat je opdracht op tijd uitvoert. Meraki is gestart op basis van de overtuiging dat iedereen kwaliteiten heeft en het voor iedereen mogelijk is om zijn leven in te richten op een manier die bij hem past.

trappenhuis

Deelnemers vertellen

... Ik weet dat ik kan ondernemen binnen mijn mogelijkheden ....

... Zelfverttrouwen, eigenwaarde en kans om mijn droom waar te maken...

Is Meraki geschikt voor jou?

Laten we bekijken of Stichting Meraki de geschikte plek voor jou is,

of dat er wellicht andere opties zijn die beter bij jou passen.

Je bent een ervaren ondernemer,

je hebt geen uitkering, je kunt je eigen ondernemersplan schrijven en je hebt meer dan € 30.000 investering nodig.

 

Gefeliciteerd, je hebt minimale ondersteuning nodig en je kunt met je plan richting een bank!

Je hebt een uitkering, maar je hebt in het verleden gewerkt als ondernemer.

Een ondernemersplan maken is geen probleem, je kunt wel wat hulp gebruiken, maar dat gaat wel lukken. Ook heb je geld nodig, maximaal

€ 30.000.

 

In dat geval kun je het beste richting de BBZ (aanvragen via je contactpersoon van de  uitkering).

Je hebt geen uitkering, maar ook geen ervaring als ondernemer. Je hebt geen investering nodig, en kunt (vrijwel) direct beginnen.

Alleen waar en hoe. Een ondernemersplan?

Geen idee!

Uiteraard betaal je een bijdrage voor het gebruik maken van onze diensten. Meer informatie hierover ontvang je tijdens je intake.

Je hebt een uitkering, wilt heel graag uitkeringsonafhankelijk worden en kunt direct beginnen. Wel heb je hulp nodig bij het schrijven van een plan, bij het ontdekken en eigen maken van ondernemersvaardigheden. Belangrijk is wel dat je bereid bent klein te beginnen, vanuit huis of onze locatie (op dit moment Zoetermeer).

 

Uiteraard betaal je een bijdrage voor het gebruik maken van onze diensten. Meer informatie hierover ontvang je tijdens je intake.

bottom of page